Coronavirus în România: Al 23-lea deces

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seara, decesul celei de-a 23-a persoane diagnosticate cu noul coronavirus.

În vârstă de 75 de ani, pacientul era din judeţul Iaşi și avea comorbidităţi.

Bărbatul, care fusese internat şi confirmat cu noul coronavirus la 22 martie, avea diabet zaharat.

CGS a raportat, la prânz, 1.029 de infectări cu noul coronavirus. Numărul acestora a crescut cu 123 față de miercuri.

94 de pacienți s-au vindecat (+12).

Până la momentul actual, la nivel național, au fost efectuate aproape 16.000 de teste.

În străinătate, 11 români au fost răpuși de COVID-19.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Cetățenii sunt sfătuiți să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

În plină criză sanitară generată de noul coronavirus, Victor Costache și-a anunțat demisia, joi, din postul de ministru al Sănătății, invocând motive “personale și profesionale”.

Premierul Ludovic Orban l-a nominalizat ulterior pe secretarul de stat Nelu Tătaru, acceptat de președintele Klaus Iohannis, și care a depus jurământul de învestitură, joi seară, la Palatul Cotroceni.

Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de nou coronavirus. Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pusă pe medici și asistente, aflați în prima linie de luptă cu actuala pandemie.

Zi de zi, într-un Jurnal online de carantină, vă ținem la curent cu evoluția situației în țară, dar și în restul lumii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS