Confidenţialitate

Nou ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a depus jurământul de învestitură

Chirurgul Nelu Tătaru a depus jurământul de învestitură ca nou ministru al Sănătății, joi seara, la Palatul Cotroceni.

Secretarul de stat a fost desemnat să preia funcția după demisia, în plină criză cauzată de noul coronavirus, a lui Victor Costache, care a invocat “motive personale și profesionale”, potrivit premierului Ludovic Orban.

Opoziția social-democrată a reclamat că în urma sa, Victor Costache lasă spitale contaminate şi sute de medici infectaţi cu noul coronavirus.

La Europa FM, Nelu Tătaru, a susținut că, având în vedere că orice pacient trebuie privit ca un caz de coronavirus, medicii și asistentele din toate spitalele din România, indiferent dacă intră sau nu în contact cu pacienti infectati, trebuie echipați corespunzător pentru a evita declanșarea unui focar de proporțiile celui de la Suceava, devenit focar de COVID-19, după testarea pozitivă a peste 80 de angajaţi.

„Orice pacient trebuie privit ca un pacient COVID-pozitiv”, a opinat acesta.

Euronews a relatat că spitalele din România duc lipsă de echipament de protecţie, iar personalul medical, aflat în pragul disperării, își desfășoară activitatea în condiţii dificile. Numeroşi medici şi infirmieri au fost infectaţi cu noul coronavirus, determinând mai multe unități să se închidă pentru dezinfecție.

Bilanțul deceselor a urcat, joi, la 22.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a raportat, la prânz, 1.029 de infectări cu noul coronavirus. Față de miercuri, numărul acestora a crescut cu 123.

94 de pacienți s-au vindecat (+12).

Până la momentul actual, la nivel național, au fost efectuate 16.000 de teste.

În străinătate, 11 români au fost răpuși de COVID-19.

Actuala pandemie de nou coronavirus a ucis peste 15.500 de persoane în Europa, potrivit unui bilanţ realizat de agenţia France Presse.