Confidenţialitate

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii LGBTQ și a prețurilor discriminatorii la combustibil | AUDIO

Comisia Europeană a dat în judecată Ungaria pentru prețurile discriminatorii la combustibil în cazul vehiculelor cu numere de înmatriculare străine. Și acesta nu este singurul proces intentat țării vecine. Comisia Europeană dă în judecată Ungaria și pentru că nu a modificat legea anti-LGBT, aprobată în urmă cu un an.

La începutul anului, Ungaria a plafonat prețul combustibilului, dar măsura nu s-a aplicat și camioanelor cu o greutate de peste 7,5 tone și nici tirurilor înmatriculate în străinătate ce cântăresc peste 3,5 tone.

Șoferii acestor vehicule au fost nevoiți să plătească prețul pieței când alimentau în Ungaria.

Comisarul european pentru piata internă, Thierry Breton a spus că astfel de măsuri perturbă piața unică, așa că Ungaria, la o lună după ce a primit avertisment, a fost dată în judecată.

Țara vecină va da socoteală în instanță și pentru că nu a modificat legea anti-LGBT, despre care Comisia Europeană spune că discriminează persoanele pe baza orientării lor sexuale și a identității de gen”. Aprobată în vara anului trecut, legea interzice promovarea materialelor despre homosexualitate în școli.

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban a spus că promovarea acestor informații în rândul elevilor sub 18 ani ar reprezenta, de fapt, propagandă sexuală.

Un alt proces a fost intentat Ungariei pentru că a restricționat libertatea presei și a închis un post de radio din Budapesta – Klubradio – care critica politicile guvernamentale. În prezent, acesta emite doar online.

Ungaria riscă să piardă ajutoare de miliarde de euro, bani europeni pentru nerespectarea drepturilor homosexualilor și a independenței mass-media.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prima femeie de culoare, din comunitatea LGBTQ+, care va fi purtător de cuvânt al Casei Albe. Karine Jean-Pierre o înlocuiește pe Jen Psaki

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.