Confidenţialitate

Ungaria declară stare de urgență în domeniul energetic | VIDEO

Ungaria declară stare de urgență în domeniul energetic, conform anunțului făcut de Gergely Gulyás, șeful Cabinetului din Ungaria, într-o conferință de presă.

Gergely Gulyás a susținut miercuri o conferință în care a anunțat că Guvernul ungar declară o stare de urgență energetică. Acesta a invocat criza energetică europeană și a vorbit despre planul de acțiune în 7 etape care va intra în vigoare din august 2022.

Ungaria va crește producția de gaze de la 1,5 miliarde de metri cubi la 2 miliarde de metri cubi. Va fi impusă o interdicție la exportul de combustibi energetic și de lemn de foc.

Guvernul va crește cât mai mult exploatarea cărbunelui până la finalul anului 2022. Unitățile centrale Matra vor fi repornite pentru a asigura alimentarea cu energie internă.

Durata de funcționare a centralei de la Paks va fi prelungită astfel încât să se mențină siguranța aprovizionării cu energie electrică.

Cei care consumă peste medie vor fi nevoite să reducă consumul sau să plătească prețul pieței.

Gergely Gulyás a anunțat că guvernul a înființat un fond de protecție pentru energia electrică, iar începând din august, prețurile reduse la gaze și electricitate se vor aplica doar până la nivelul consumului unei gospădorăii mediii din Ungaria.

Nivelul mediu de consum de energie electrică este de 210 kWh pe lună sau 2523 kWh pe an, iar cel de gaz de 144 de metri cubi pe lună sau 1529 de metri cubi pe an.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul ungar de Externe, despre creșterea capacității interconectorului de gaze naturale dintre Ungaria și România: O rută pentru viitoare importuri de gaze | AUDIO