Confidenţialitate

AUDIO | CNCD s-a autosesizat în urma declarațiilor controversate ale primarului din Târgu Mureș

Apar primele reacții după declarațiile primarului din Târgu Mureș privind reguli clare pentru cei care vor să facă copii.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și-l cheamă pe primarul ALDE, Dorin Florea, la audieri săptămâna viitoare.

“Analizăm nu doar postarea, ci și declarațiile ulterioare, sub aspectul unei posibile fapte de discriminare săvârșită printr-un discurs de ură față de categoriile sociale, respectiv elementul etnic. Am rămas siderat și de comentariile la aceste postări și la reacțiile din societate”, a spus la Europa FM președintele CNCD, Csaba Asztalos.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminăriivine după ce primarul a scris pe pagina sa de Facebook că viitorii părinţi trebuie să facă dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile sau o situaţie financiară acceptabilă.

Alte reguli se referă la nivelul de educaţie şi la vârsta viitorilor părinţi. “Cine nu îndeplineşte aceste condiţii, dar face totuşi un copil, acesta ar trebui să-i fie luat de stat”, spune Florea.