Confidenţialitate

Clip controversat despre Legile Justiției, distribuit de PSD: ”Legea poate fi de partea ta. Nu de partea poliției sau a procurorilor incompetenți” – VIDEO

La o zi după ce magistrații au ieșit în stradă într-un protest fără precdent, pe pagina de Facebook a organizației PSD Craiova a apărut un clip video în care se sugerează că folosirea camerelor de supraveghere în anchetele realizate până acum s-ar face pentru a găsi ”țapi ispășitori”.

”Legea poate fi de partea ta. Nu de partea poliției sau a procurorilor incompetenți” este concluzia cu care se încheie clipul video devenit viral marți pe Facebook, însă șters la câteva ore după postare de pe pagina filialei PSD.

Contactați de Europa FM, reprezentanții PSD au declarat, fără a accepta însă înregistrarea convorbirii, că acest clip nu le aparține ci doar a fost preluat și distribuit de PSD Craiova.

Jurnalistul Liviu Avram, de la Adevărul, scrie într-o postare pe rețeaua de socializare că ”Lia Olguța Vasilescu și PSD Craiova au distribuit un clip în care arătau de ce este bine ca filmările cu camerele stradale să nu mai fie admise ca probe în dosare penale. (…)

În clip, arătau că polițiștii sunt niște incompetenți, care folosesc asemenea filmări ca să găsească țapi ispășitori la crimele cu autor necunoscut…

Numai că zilele trecute, criminala de la metrou a fost găsită în doar câteva ore tocmai mulțumită unor asemenea filmări. Au fost polițiștii aceia incomopetenți? Este lunateca aia doar un țap ispășitor? Carmen Dan nu a vrut să comenteze ce frumos cadou i-a făcut colega sa de Guvern, dar a spus că-i va decora pe polițiștii care au găsit criminala…

Dincolo de maniera prostească de a-și susține cauza, autorii clipului au mai făcut ceva: și-au trădat adevăratele intenții. Ei chiar vor să elimine filmările stradale din rândul probelor admisibile.

Clipul, la final, e manipulator, căci expertizarea unor asemenea filme se poate face și acum, nu trebuie schimbată legislația. Iar amendamentele PSD-ALDE nu vorbesc despre obligativitatea expertizării filmelor, ci despre eliminarea lor din rândul probelor”.