Confidenţialitate

Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar: „Avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului. Miza este credibilitatea sistemului” | AUDIO

Prezent la deschiderea noului an universitar la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București, președintele Klaus Iohannis a spus că e nevoie de o reformă a sistemului educațional, iar această reformă trebuie să însemne inclusiv toleranță zero în privința plagiatului.

Șeful statului a menționat că noile legi ale educației trebuie să sancționeze acest fenomen la plagiatului, pe care l-a numit toxic:

„Avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului iar noile legi ale Educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional. Miza este însăși credibilitatea sistemului de învățământ superior și a cercetării din România, dar și viitorul nostru ca societate democratică. Trebuie să devină clar că obținerea unei diplome academice reprezintă o onoare și este condiționată exclusiv de un merit real. România educată va trebui să fie o Românie corectă fără nici o excepție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultima perioada, președintele Klaus Iohannis a fost criticat inclusiv de reprezentanți ai mediului academic pentru că nu l-a schimbat pe premierul Nicolae Ciucă, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că aceasta a plagiat o parte din lucrarea sa de doctorat.

Citește și: Reportaj: Cât îi costă pe studenți cazările din căminele studențești. Prețurile variază în funcție de pretențiile tinerilor | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea