Cine este bărbatul în alb care a coordonat intervenția în forță a jandarmilor – VIDEO

O ascultătoare Europa FM a surprins în imagini, de la balconul său, bărbatul în alb care a coordonat intervenția în forță a jandarmilor la protestul desfășurat vineri în Piața Victoriei din București. Mitingul Diasporei a degenerat într-o confruntare de stradă fără precedent pentru România ultimilor ani.

Cele mai multe surse susțin că bărbatul în alb ar fi colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie. Informația nu este nici confirmată și nici infirmată de Jandarmerie.

“Acest individ îmbrăcat în alb a coordonat acțiunile jandarmilor în această zonă. A fost foarte vilolent cu toate persoanele ce îi stăteau în cale: a fugărit câțiva tineri care se ascundeau între blocul în care stau și clădirea Orange, a bruscat o femeie. Am rămas atât de șocată de ceea ce am văzut, încât nu am putut nici să mă duc după telefon să fac poze, dar știu foarte bine ce am văzut. Pozele sunt făcute după incidente. Oare cine sunt acești coordonatori ai scutierilor, bătăuși fără pic de milă ai protestatarilor pașnici?”, se întreabă ascultătoarea Europa FM în mesajul pe care ni l-a trimis împreună cu mai multe imagini de la fața locului.

Dacă informațiile privind identitatea coordonatorului se vor confirma, înseamnă că intervenția în forță de vineri spre sâmbătă, din Piața Victoriei, a fost coordonată de Brigada Specială de Intervenţie Vlad Ţepeş, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului.

În înregistrările video ale protestului, realizate de operatorii privesc.eu, se văd jandarmii care se sfătuiau cu bărbatul a cărui identitate, cel puțin oficial, rămâne încă un mister.

452 de persoane au fost rănite vineri noapte la Mitingul Diasporei din Piața Victoriei. 68 au ajuns la spitale dintre care 9 jandarmi și 2 copii, după cum arată bilanțul protestelor violente din Piața Victoriei.

Peste 100.000 de persoane au fost vineri seara în Piața Victoriei din București la ceea ce fusese anunțat drept Mitingul Diasporei.

Într-o intervenție fără precedent pentru protestele din România ultimilor ani, jandarmii au folosit intens gaze lacrimogene ca aerosol, dar și în grenade aruncate spre mulțimea de oameni din fața Guvernului, cât și de pe bulevardele adiacente.

Într-o primă reacție oficială a Jandarmeriei, după Mitingul Diasporei din 10 august, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru a explicat că ”nu s-au folosit gaze lacrimogene în exces. Când violențele s-au întețit, s-au dat cele 3 atenționări legale pentru ca cetățenii să elibereze zona. Abia apoi s-a intervenit și cu tunurile de apă, spune Jandarmeria”.

La ora 23:11  jandarmeria a primit ordinul de intervenție de la prefectul Bucureștiului, aflat în sub.ordinea Guvernului României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS