Confidenţialitate

Cea mai veche cafenea din lume sărbătorește trei secole de existență

Cea mai veche cafenea din lume sărbătorește trei secole de existență fiind înființată în 1720 la Veneția, funcționând de atunci fără întrerupere, arată portalul This-is-Italy.

Caffè Florian este considerată cel mai vechi local din lume dedicat exclusiv servirii cafelei. De obicei, francezii se laudă pentru acest titlu cu localul parizian Café Le Procope, deschis în 1686, dar acolo este vorba și despre un restaurant.

Cafeneaua venețiană adăpostită de bolțile din marginea Pieței San Marco și-a limitat oferta la cafea pentru trei sute de ani.

Caffè Florian s-a deschis pe 29 decembrie 1720, când se numea Alla Venezia Trionfante. Localul era deținut de Floriano Francesconi, numele său fiind preluat ulterior de cafenea. De-a lungul vremii aici au intrat figuri celebre precum Casanova, Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Charlie Chaplin și Andy Warhol, politicieni și vedete.

În 1720 era singura cafenea care accepta printre clienți și femei, explicând astfel interesul artiștilor pentru local.

Localul este decorat cu lucrări semnate de creatori celebri din secolul XIX, precum Carlo Goldoni. În 1920, când a aniversat 200 de ani de existență, cafeneaua a deschis o nouă cameră decorată în stilul art nouveau.