Confidenţialitate

Ce poți face și ce poți vedea într-un city-break la Timisoara

I se mai spune Mica Vienă sau Orașul de pe Bega, iar anul acesta a intrat în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Timișoara, căci despre ea este vorba, este unul dintre cele mai vizitate orașe din țară. Una din zonele preferate de localnici, dar și de turiști este Piața Unirii. Mai ales vara, e o bucurie să fii aici: locul e înțesat de terase, iar în weekenduri poți asculta muzică live.

 

Pe lângă terase, în piață sunt câteva clădiri emblematice ale Timișoarei, precum Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, Catedrala episcopală Ortodoxă Sârbă sau Statuia Sfintei Treimi. Aceasta din urmă a fost realizată la Viena și a ajuns la Timișoara pe calea apei.

 

Piața Victoriei este principalul reper în acest oraș. E foarte plăcut să străbați la pas distanța dintre Opera și Catedrala Mitropolitană, două dintre cele mai reprezentative monumente ale orașului. E de ajuns să ne amintim că în decembrie 89, de la balconul Operei s-a citit proclamația prin care Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România. Pentru cei care nu știu, Piata Victoriei a apărut pe locul fortificațiilor vechii cetăți care a fost demolată. Azi este principalul loc de promenadă.

 

O plimbare se poate face și malurile râului Bega. E foarte plăcut, mai ales când vine vremea teraselor și apar mese și scaune unde te poți opri la o limonadă. Pe o anumită porțiune a râului, se pot face și plimbări cu bărcuțe.

 

Cei care vor o lecție de istorie trebuie să meargă în Piața Traian. Pe vremuri aici se țineau târgurile săptămânale. Tot istorică este și fabrica de bere, prima din țara noastră. În 1847, aici s-au auzit valsuri celebre precum Dunărea albastră, interpretate de nimeni altul decât Johann Strauss Fiul.

 

Turiștii care ajung la Timișoara și simt nevoia să-și arate dragostea (pentru că tot se apropie Dragobetele) pot prinde lacăte ale iubirii de Podul cu lacăte, așa cum se întâmpla până nu demult pe celebrul Pont des Arts din Paris.

 

Cei care vor să-și petreacă timpul prin muzee pot alege Muzeul de Artă Timişoara, unde pot admira Sala Barocă, Muzeul Satului Bănăţean, aflat în aer liber, sau Memorialul Revoluţiei, unde se află o colecție unică în țară, dedicată Revoluție decembriste.

 

Ca o concluzie, Timișoara poate fi o destinație excelentă pentru un city-break în primăvara aceasta.

 

sursa foto: http://gotravelaz.com/timisoara/#photo_1