Cannes, capitala filmului de pe Coasta de Azur

Zilele acestea Cannes este capitala mondială a cinematografiei. În restul anului, este pur și simplu Cannes, una dintre cele mai renumite destinații turistice din întreaga lume.

 

Stațiunea de pe Riviera franceză este o destinație pentru toate gusturile: are și muzee, și plaje, și viață de noapte, și castele ori mănăstiri.

 

Vacanța poate începe cu o plimbare pe faimosul bulevard La Croisette, un fel de Champs Elysees al Cannes-ului, având pe o parte marea și plajele, iar pe partea cealaltă clădiri somptuoase și hoteluri de lux. Si a propos de hoteluri, Cannes e o destinație destul de scumpă, dar ne descurcăm și cu mai puțin bani. Înafară de hotelurile luxoase de cinci stele, găsim și hoteluri de 2 stele sau chiar campinguri.

 

Prețuri pentru toate buzunarele sunt și în restaurante: din cele aproape 300 de restaurante, găsim unele cu stele Michelin, în care și meniul și prețurile sunt pe măsură. Dar sunt și localuri cu preparate bune, în care scăpăm mai ieftin.

 

Turul trebuie să includă Muzeul Castre, amenajat într-un castel medieval; are o colecție impresionantă de antichități. Continuați cu Palais des Festivals, locul în care sunt premiate cele mai bune filme în cadrul prestigiosului festival de pe croazetă. În apropiere se află și Aleea stelelor din Cannes, unde veți vedea amprentele tuturor celebrităților care au trecut pe aici. Vizitați și Vechiul Port, unde sunt ancorate iahturi, și zi de zi are loc o Piață de Flori.

 

Păstrați-vă energia și pentru a descoperi viața de noapte a stațiunii de pe Coasta de Azur. Orașul e la fel de agitat, de efervescent în timpul nopții ca în mijlocul zilei. Așa că dacă vă țin picioarele, dansați până în zori în unul dintre multele cluburi din oraș. Dacă aveți bani de cheltuit, intrați în Cazinoul Carlton sau Cazinoul Crosette. Iar dacă vreți o seară un pic mai liniștită, ascultați muzică live într-un pub ori bar.