Podul Brooklyn, simbol al New Yorkului

Astăzi se împlinesc 133 de ani de la inaugurarea podului care face legătura între boemul cartier Brooklyn și agitatul Manhattan.

Construit peste East River, Podul Brooklyn este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din SUA. A fost cel mai lung pod suspendat din lume de la deschiderea sa și până în anul 1903. A fost și primul pod suspendat pe cabluri din sârmă de oțel. În urmă cu aproximativ jumătate de secol, a fost declarat monument național.

Azi, Brooklyn Bridge este una dintre atracţiile principale ale New Yorkului şi emblemă a metropolei americane.

De la un capăt la celălalt, Brooklyn Bridge măsoară 1.825 de metri. Pentru locuitorii New Yorkului, care se grăbesc să ajungă la serviciu dintr-un cartier în altul, există ruta pentru mașini. În schimb, pietonii pot traversa podul pe jos, pe o rută specială pentru ei și pentru bicicliști.

O plimbare pe Podul Brooklyn oferă o priveliște minunată spre Manhattan, spre zona Wall Street, cu ai săi zgârie-nori. Ceva mai departe se zărește și Empire State Building, o altă clădire emblematică a orașului. Drumul poate fi parcurs și noaptea, când ai șansa de a admira toate luminile Manhatannului.

În plus, de-a lungul celor aproape 2 kilometri, sunt pictori care îți fac portretul pe loc sau cântăreți care înveselesc atmosfera. Nu lipsesc vânzătorii de suveniruri. La standurile lor, la mare căutare sunt acele selfie-sticks pentru că, nu-i așa?, dacă nu-ți faci un selfie pe Podul Brooklyn e ca și cum nu ai fost la New York.

Brooklyn Bridge este vizitat de milioane de turiști în fiecare an.