Cu trenul prin Europa. Cât costă un bilet și care sunt avantajele unei călătorii pe șine? (AUDIO)

Este varianta mai ieftină și mai interesantă de a vedea marile orașe europene. Românii pot călători cu trenul către orice destinație de pe continent. Sunt trenuri directe care fac legătura cu capitalele țărilor învecinate: Budapesta, Sofia și Chișinău, dar există și posibilitatea de a călători din România către orice alt oraș european din mai multe ”bucăți”.

 

Șefa Oficiului Trafic Internațional de la CFR Călători, Lili Coandă, dă ca exemplu o călătorie de la Brașov la Munchen. Biletul poate fi cumpărat de la orice agenție CFR din Brașov sau din țară. Pasagerii vor urca în trenul Dacia, cu care vor călători până la Viena. Din capitala Austriei vor lua un alt tren spre Munchen. Cu totul, călătoria durează 14 ore.

 

Însă, românii își pot cumpăra bilete de tren de acasă pentru orice călătorie pe șine în străinătate. De pildă, dacă au ales să zboare până la Frankfurt, iar din orașul german să ia trenul până în Koln, biletul pentru călătoria cu trenul poate fi achiziționat înainte de a părăsi țara, spune șefa Oficiului Trafic Internațional.

 

În ceea ce privește tarifele pentru călătoriile internaționale, în cadrul campaniilor promoționale prețurile pot porni de la 15 euro pentru ruta Timișoara – Budapesta.

 

 

AUDIO interviu cu Lili Coandă, șefa Oficiului Trafic Internațional de la CFR Călători

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

sursa foto: http://www.alldaytravel.ro/poze_oferte/330_201.jpg