Topul celor mai bune festivaluri gastronomice din lume

Evenimente dedicate gastronomiei sunt organizate în toată lumea și li se dă o mare importanță. Un top realizat de CNN stabilește ierarhia celor mai bune festivaluri gastronomice din lume. Salonul ciocolatei din Quito, Ecuador și un Târg de cireșe din SUA au ieșit pe locurile fruntașe.

 

Mai aproape de casă și, prin urmare, mai accesibil este Festivalul Castanelor din Ardeche, Franța. Regiunea Ardeche este cel mai mare producător de castane dulci din Franţa. La festivalul care îi este dedicat ”copacului pâinii” – cum i se mai spune, castanele pot fi consumate în dulciuri, bere sau ca garnitură.

 

Amatorii de pizza nu ar trebui să rateze Pizzafest din Napoli. În septembrie, timp de o săptămână, orașul italian se transformă într-un uriaş sat-pizza, cu 500.000 de vizitatori care mănâncă peste 100.000 de feluri de pizza.

 

Pe de altă parte, în Parcul Naţional Caringorms, în Scoția, an de an, se organizează Făcăleţul Auriu. Este o competiție culinară, care îi premiază pe cei mai pricepuți bucătari la făcut porridge, acel terci făcut din ovăz, micul-dejun tradițional din Marea Britanie.

 

În Hampshire, Anglia, are loc Festivalul Măcrișului, în cadrul căruia se acordă titlul de Regele Măcrișului sau Regina Măcrișului. Evenimentul are loc chiar weekendul acesta.

 

De la măcriș trecem la ceapă, pentru că în Berna, Elveția, cel mai popular festival este dedicat acestei legume.

 

Pe de altă parte, deși nu e o destinație la îndemână, trebuie o punem pe listă din multe motive, dar și datorită Festivalului Slăninei. Vorbim despre Sacramento, capitala statului California. Dacă nu te dai în vânt după fumul de mici, atunci nu-ți va plăcea nici mirosul de slănină prăjită în aer liber, pe stradă. Curajoșii pot încerca, însă, îngheţata din slănină.