Răsfăț de nobil. Cât costă cazarea într-un castel-hotel din România?

În ultimii ani, românii au început să caute experiențe inedite atunci când pleacă în vacanță. Nu se mai mulțumesc cu o cameră impersonală, nici cu veșnica omletă de la micul dejun ori cu ideea de a sta degeaba în concediu. Dacă unii turiști vor să facă sporturi extreme în vacanță, alții vor să fie răsfățați asemeni nobililor pe vremuri. Recomandarea: să se cazeze în castelele și conacele transformate în hoteluri.

 

Case boierești și conace care ar putea fi transformate în unități de cazare sunt în toată țara, dar mai ales în Transilvania. Numai că trebuie să se găsească investitori care să le restaureze. Un exemplu găsim în județul Covasna, la Tălișoara, unde Castelul familiei nobiliare Daniel – o clădire frumoasă, veche de peste trei secole – a fost recondiționată și metamorfozată în hotel. Începând din 2014, turiștii se pot caza în una din cele 8 camere ale hotelului. Fiecare cameră are povestea ei, spune proprietara castelului, Lila Racz. Există Camera Secretelor sau Camera Constantinopol. Atunci când se poate, turiștii își aleg camera în care să se cazeze.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Castelul din Covasna nu duce lipsă de vizitatori. De la deschidere și până acum, a primit oaspeți din toată lumea, din Australia și până în Canada.

Turiștii care ajung în Ținutul Pădurilor, cum se mai numește regiunea, pot porni pe cont propriu în drumeții, dar gazdele au grijă ca oaspeții lor să nu se plictisească. Așa că le propun vizite la atelierul de lucru al singurului fierar care a mai rămas în localitate.

O noapte de cazare pentru două persoane la Tălișoara costă între 80 și 110 euro. În preț intră și micul dejun. Pentru grupurile mai mari și sejururi mai lungi se fac oferte personalizate.

sursa foto: Facebook Castle Hotel Daniel