Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre incidentul de la Spitalul Floreasca: ”Nu vom avea niciun fel de milă față de cei care au greșit, mutilând această pacientă”

Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății anunță că a luat act de ”situația regretabilă de la Spitalul Clinic de Urgență București, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății transmit că de vineri o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la unitatea sanitară. A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenția chirurgicală și s- au consemnat declarațiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat luni,întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent.

”Daca este cazul, vor fi mobilizați și specialiști de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operații funcționează la parametri normal și dacă personalul medical a fost instruit și a luat cunoștință de modalitatea de funcționare a acestor echipamente”, se precizează în același comunicat.

”Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara, când am primit informația, am și dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz.

Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan și facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de milă față de cei care au greșit, mutilând această pacientă și punându-i serios viața în pericol.

Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicați în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Ministerul Sănătății, în funcție de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor și alte instituții competente. Nu vreau să mă antepronunț, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere și își pune viața în mâna medicilor și ia foc pe masa de operația” a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache