Confidenţialitate

Cătălin Cherecheș, primarul judecat pentru corupție, a semnat pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice” – AUDIO

Primarul din Baia Mare propune chiar extinderea ideii până la eliminarea din poziții-cheie în administrație a celor pe care îi numește „puturoși” și „needucați”.

Totuși, Cătălin Cherecheș crede că inițiativa care a strâns până acum 800.000 de semnături nu e decât un balon de săpun.

“Am semnat această petiție civică, pentru că aceasta este o petiție civică și nu o petiție a USR, pentru că nu apare numele USR-ului, ci apare numele lui Cătălin Cherecheș. Am semnat-o pentru că am constatat că este în acord cu ceea ce prevede legea. Nu intenționez să o retrag, dar este o prosteală.

Această inițiativă îi prostește pe români. Legea prevede în acest moment interdicția reaspectivă. Am semnat totuși pentru că am vrut să scot în evidență lucrul ăsta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Paradoxul e acela că primarul din Baia Mare a fost arestat preventiv pentru luare de mită, după un flagrant, iar în prezent e trimis în judecată.

Cătălin Cherecheș nu vede totuși nicio contradicție între semnătura pentru inițiativa „Fără penali” și statutul său de inculpat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Eu pot să fiu anchetat într-o sută de mii de dosare penale. Eu sunt un om corect. Comunitatea a și certificat acest lucru, alegându-mă cu peste 70% atunci când eram aruncat de structuri ale statului ampretate politic în pușcărie. Deja se și vede că această poveste a fost cusută cu ață albă.”

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că inițiativa „Fără penali în funcții publice” a strâns , în toate județele în care își propusese acest lucru, semnăturile de susținere  necesare pentru a propune includerea în Constituție a acestei interdicții.