Câştigătorii BRIT Awards

Printre marii câştigători ai galei s-a aflat şi Frank Ocean, un star american al muzicii R&B, care i-a învins pe Bruce Springsteen şi pe Jack White pentru a se impune la categoria ‘cel mai bun cântăreţ internaţional’.

Rockerii din trupa Muse au deschis gala din acest an cu o interpretare electrizantă a piesei ‘Supremacy’, completată de focuri de artificii şi o orchestră.

Taylor Swift a urcat şi ea pe scena londoneză pentru a interpreta piesa ‘I Knew You Were Trouble’.

Grupul One Direction a primit probabil cele mai puternice ovaţii din partea publicului britanic, atunci când au interpretat single-ul ‘One Way Or Another’, o piesă care a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din 60 de ţări.

În semn de recunoaştere a succesului obţinut pe plan internaţional, grupul britanic a fost recompensat cu BRIT Global Succes Award.

Robbie Williams, care a câştigat 12 premii BRIT ca artist solo, a cântat piesa ‘Candy’, iar Mumford & Sons, desemnat învingător la categoria cel mai bun grup britanic, a interpretat piesa ‘I Will Wait’.

Adele şi-a completat panoplia de trofee cu încă un premiu preţios, obţinut miercuri seară pentru tema muzicală a noului film din seria ‘James Bond’, intitulată ‘Skyfall’.

Cântăreaţa americană Lana Del Rey a obţinut trofeul categoriei ‘cea mai bună interpretă internaţională’, iar Coldplay a învins celebra formaţie The Rolling Stones, la categoria ‘cea mai bună trupă live’.