Confidenţialitate

Prima Doamnă a Americii este în România

Casa Albă a transmis un comunicat prin care face public programul Primei Doamne a Americii, Jill Biden, în România. Aceasta va merge vineri, 6 mai, la Baza Americană Mihail Kogălniceanu, iar sâmbătă – 7 mai – se va întâlni cu Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României. Tot sâmbătă va vizita și o școală publică din București care găzduiește elevi refugiați din Ucraina.

UPDATE 12:06. Prima Doamnă a Americii a ajuns la întâlnirea cu Carmen Iohannis

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii a ajuns la întâlnirea cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis.

UPDATE 6 mai 2022, 17:07. Prima Doamnă a Americii a ajuns în România

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, a ajuns în România.

Știrea inițială

„Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va petrece weekendul călătorind în România și Slovacia, pentru a vizita trupele militare americane și pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu cei doi aliați NATO”, se arată în comunicatul transmis joi seara de Casa Albă.

Weekendul în care Prima Doamnă a Americii vizitează Slovacia și România coincide cu weekendul de Ziua Mamei, sărbătoare celebrată de americani.

Programul Primei Doamne a Americii, Jill Biden

Vineri, 6 mai 2022

  • Prima Doamnă vizitează Baza Americană Mihail Kogălniceanu (MK) din România. Aici se va întâlni cu conducerea militară SUA și NATO.
  • Va servi masa și va vizita o parte din trupele americane alocate bazei înainte de a pleca spre București.
  • Va avea o întâlnire virtuală de povestiri cu „United Through Reading” – organizație care face legătura între famiilile serviciilor dislocate prin intermediul înregistrărilor video și a lecturii virtuale de cărți.

Sâmbătă, 7 mai 2022

  • Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, primește o informare a eforturilor umanitare ale agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernului din România la Ambasada SUA din București și va saluta personalul Ambasadei.
  • Se va întâlni cu Prima Doamnei a României, Carmen Iohannis.
  • Va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni refugiați în sălile de clasă, alături de elevii români.
  • Va participa la o sesiune de ascultare cu educatori și mame din Ucraina.
  • De aici va pleca spre Bratislava, Slovacia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce simbolizează vizita în România a lui Jill Biden, Prima Doamnă a Americii. Explicația lui Radu Magdin, analist politic. VIDEO