Confidenţialitate

Care sunt fructele prietenoase cu silueta și care sunt fructele care îngrașă? Explicația Mihaelei Bilic | VIDEO

Dacă a venit vacanța de vară, am uitat și de reguli, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, însă trebuie să avem în vedere pe perioada vacanței, dar și în concedii care sunt alimentele prietenoase cu silueta. Și dacă este vară, iar fructele sunt foarte căutate, Mihaela Bilic explică în emisiunea „Frecvența Gustului” care sunt cele două fructe care nu ne afectează greutatea. La polul opus, medicul nutriționist ne spune și despre fructele care se transformă în grăsime pe abdomen.

„Să nu ne păcălim că fructele se pot consuma indiferent de cantitate pe motiv că sunt pline de apă și ne hidratează pentru că fructoza tare repede se transformă în grăsime pe abdomen”, spune Mihaela Bilic.

Fructele neprietenoase cu silueta

„Apa cu fructoză din cireșe și din pepeni se transformă foarte, foarte ușor în grăsime de rezervă. Cireșele și pepenii îngrașă mai mult decât caloriile pe care le conțin. O calorie nu este o calorie când vine din fructoză.

Care e soluția? Nu mâncați fructe în fiecare zi sau putem renunța la o masă și s-o înlocuim cu un bol cu fructe – să rămânem în același buget caloric. Sunt soluții de compromis, fie masa de prânz sau, dacă nu, masa de seară. Mai este și varianta următoare: putem să mâncăm o zi întreagă numai fructe”, explică Mihaela Bilic.

Fructele prietenoase cu silueta

Dar care sunt fructele care ne sunt prietene atunci când vine vorba despre silueta noastră? „Caisele, piersicile au mult mai puțină fructoză și risc de îngrășare mai mic. Mai târziu, când vor apărea merele de vară și toate aceste fructe – nu au risc pentru siluetă. Cireșele și pepenii sunt cu risc”, spune medicul nutriționist.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mihaela Bilic și Cătălin Striblea, despre mâncare, dulciuri, plăceri vinovate și vinovăție. Dr. Bilic: „Nu ai cum să mănânci mult atunci când mănânci cu toate simțurile” | VIDEO