Confidenţialitate

Cântăreața Cleopatra Stratan, la aniversare | VIDEO

Cleopatra Stratan s-a născut la 6 octombrie 2002, în perioada în care tatăl ei, artistul basarabean Pavel Stratan, avea deja două albume pe piaţa românească.

În 2005, când Pavel Stratan se pregătea să lanseze al treilea album, a luat-o pe Cleopatra la studioul de înregistrări. Fetiţa avea doi ani şi jumătate. Când Pavel a început să înregistreze melodia “Mama”, Cleopatra a spus “Eu ştiu această piesă, se poate s-o cânt eu?”. Şi pe al treilea album al tatălui ei, a fost înregistrată şi vocea fetiţei.

Pavel Stratan a luat-o pe Cleopatra şi la lansarea albumului, unde publicul a aplaudat-o minute în şir, amintește Agerpres.

Atunci a luat hotărârea să-i scoată fetiţei un album. În acel an a fost filmat şi lansat videoclipul melodiei “Ghiţă”, care a avut mare succes. O lună mai târziu, în august 2005, apare albumul “La vârsta de trei ani”, primul album al Cleopatrei, precizează site-ul cleopatrastratan.com.

Albumul intră pe primul loc în toate topurile româneşti, iar în top 100 România, se menţine 20 de săptămâni, dintre care 6 săptămâni ocupă primul loc. La două săptămâni după lansare, primeşte dublu disc de platină, iar după alte trei luni, triplu disc de diamant. În primăvara anului următor, Cleopatra este nominalizată la premiile MTV România la trei categorii: cel mai tânăr artist debutant, cel mai bun album (“La vârsta de trei ani”) şi cea mai bună piesă (“Ghiţă”).

Recordul Cleopatrei este omologat la World Records Academy, pentru şase categorii: Cel mai tânăr artist care a lansat un album de succes; Cel mai tânăr artist care a susţinut un concert live de 2 ore în faţa unui public numeros; Cel mai bine plătit artist care a primit 10.000 de euro pentru o singură piesă; Cel mai tânăr interpret care a primit trei premii MTV; Cel mai tânăr interpret care a avut un hit No. 1 într-o ţară la nivel naţional; Cel mai tânăr cântăreţ de succes.

În 2007, albumul este lansat în Japonia, Taiwan, Coreea, Spania şi Mexic, iar în Italia fetiţa e numită “copilul minune”. Pe parcursul a doi ani, Cleopatra lansează şase videoclipuri, iar în vara anului 2008 lansează cu succes propria sa păpuşă, care îi poartă numele şi seamănă cu imaginea ei din videoclipul “Ghiţă”. Tot atunci apare al doilea album al Cleopatrei, numit “La vârsta de cinci ani”.

Apar, apoi, albumele “Crăciun Magic (2009 şi “Melodii pentru copii (2012), dar și videoclipuri cu milioane de vizualizări pentru “Te las cu inima”, “Pupă-mă”, “Cozonac”, “Adio”, “Chocolata” și “Dragoste, vă rog!”.