Confidenţialitate

Campanie de vaccinare inițiată de Ministerul Tineretului și Sportului: „Campioni pentru viață” | AUDIO

O nouă campanie de încurajare a populației să se vaccineze anti-COVID a fost inițiată, de data aceasta, de Ministerul Tineretului și Sporturilor. Se numește „Campioni pentru viață” și conține mai multe clipuri video în care apar foști și actuali sportivi care povestesc cum s-a schimbat viața lor odată cu apariția coronavirusului și de ce au decis să se vaccineze.

„În luna noiembrie a anului trecut m-am îmbolnăvit pur și simplu. Am ajuns la spital… Și credeți-mă că abia am așteptat să apară vaccinul”, a spus Gabriela Szabo.

„Bunica mea a decedat. Pe tatăl meu l-am salvat în ultima secundă și au fost niște clipe pe care nu o să le uit niciodată”, a spus Eduard Novak.

Gabriela Szabo, campioană olimpică la atletism și Eduard Novak, ministru al Tineretului și Sportului, campion olimpic și multiplu campion mondial la ciclism sunt doar câțiva dintre cei care apar în campania „Campioni pentru viață” pentru încurajarea vaccinării anti-COVID.

Ana Maria Brânză, campioana olimpică la scrimă și fostul jucător de tenis Victor Hănescu au povestit cât de mult i-a afectat pandemia de coronavirus.

„În ultimii doi ani de zile am reușit să particip la două competiții, eu care eram obișnuită să bat lumea în lung și-n lat ca să cuceresc cât mai multe medalii pentru România”, a spus Ana Maria Brâznă.

„Antrenamentele nu s-au mai desfășurat în condiții normale, turnee mai puține; nu am mai putut să fiu alături de prieteni”, a spus Victor Hănescu.

Foști și atuali sportivi români au expus motivele pentru care au ales să se vaccineze: să poată trăi liberi, să poată face sport și să nu ajungă niciodată în spital. Un alt motiv invocat a fost numărul de decese COVID-19.

România abia a atins 7 milioane de persoane vaccinate anti-COVID cu prima doză, iar numărul celor imunizați cu schema completă a depășit 6 milioane 200 de mii, ceea ce înseamnă că mai avem încă mult până la ținta de 70 la sută din populație vaccinată.

Sursa foto: Europa FM / Facebook: CSA Steaua București / Facebook: Victor Hanescu

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Școala începe pe 8 noiembrie. Tezele se pot susține începând cu 6 decembrie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.