Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: Școala începe pe 8 noiembrie. Tezele se pot susține începând cu 6 decembrie

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a susținut luni, 1 noiembrie 2021, o conferință de presă pe tema activității didactice din perioada 2021 – 2022. A anunțat că școala începe pe 8 noiembrie, iar tezele se pot susține începând cu data de 6 decembrie. În plus, numărul tezelor va fi redus: elevii din clasa a VIII-a vor avea două teze în loc de trei, iar elevii de la liceu vor avea trei teze în loc de patru.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că școala reîncepe pe 8 noiembrie 2021. „Două săptămâni de vacanță era minim acceptat”, a spus ministrul interimar al Educației.

Cîmpeanu a mai spus că rămâne consecvent ideii de școală cu prezență fizică în condițiile în care se se respectă toate măsurile de siguranță anti-COVID.

Sorin Cîmpeanu, despre situația tezelor pentru elevi

„Am decis să reducem numărul de teze astfel: elevii din clasa a VIII-a vor avea două teze în loc de trei, iar liceenii vor avea trei teze în loc de patru”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educației a mai spus că: „Prin reducerea numărului de note necesare pentru încheierea mediei la două, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, iar nota la teză – 25%”.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat și că tezele se pot susține începând cu data de 6 decembrie 2021.

Cîmpeanu a mai spus că elevii care nu pot susține tezele cu prezență fizică le vor putea susține ulterior atunci când se reîntorc la școală, chiar dacă o vor face în semestrul al doilea.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Peste 1800 de persoane la ATI și peste 300 de decese raportate în ultimele 24 de ore