Bugetul pe 2016 a fost trimis Parlamentului

Guvernul a aprobat si trimis in Parlament  proiectul de buget pe 2016, prioritare fiind sanatatea, educatia si investitiile. Veniturile sunt estimate la 231 miliarde lei, in timp ce cheltuielile la 252 de miliarde lei. Deficitul bugetar pe anul viitor este estimat la 2,8% din PIB.

Pentru anul viitor, Guvernul estimează o creștere economică de 4,1%, cresterea cu 3,5% a numărului mediu de salariați si reducerea cu 0,3 % a ratei șomajului. De asemenea, s-a luat in calcul majorarea punctului de pensie cu 5%, începând cu 1 ianuarie 2016.

Premierul Dacian Ciolos a explicat de ce nu au fost prevăzuți bani în buget pentru finantarea lăcașelor de cult: clerul va avea salarii marite, la fel ca ceilalti bugetari, in schimb, investitiile in biserici ar trebui decise in functie de prioritatile fiecarei comunitati.

Dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2016 vor începe vineri dimineaţă, în comisiile de specialitate, urmând ca acestea să lucreze şi în weekend. Conducerea Parlamentului a programat votul final în plenul reunit al celor două Camere pentru miercuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS