Confidenţialitate

București: Consiliul General votează dizolvarea primei companii municipale. “Nicio factură în ultimul an”

Membrii Consiliului General al Municipiului București au votat, vineri, dizolvarea primei companii municipale: „Nu a emis nicio factură pe parcursul unui an”.

„În cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București s-a votat dizolvarea primei companii ilegale înființată de Firea-PSD: Compania Municipală Turistică”, anunță PNL București.

Andrei Badiu, consilier general PNL, președinte al Comisiei de Monitorizare a Companiilor Municipale, explică motivele deciziei.

„Această companie nu a emis nicio factură pe parcursul unui an întreg! Mai mult decât atât, aceasta și-a cheltuit în întregime capitalul social! Dizolvarea ei este o obligație asumată de consilierii liberali pe care o respectăm. Vom continua dizolvarea companiilor înființate ilegal și cer susținerea tuturor colegilor din Consiliul General în acest demers de a opri risipa din Capitală”, spune Badiu.

Recent, președintele PNL Bucucurești, Violeta Alexandru, anunța desființarea a 20 de companii municipale: „Au ajuns niște locuri în care își găseau venituri suplimentare tot felul de persoane apropiate PSD, șefi care nu făceau nimic, care nu se duceau la serviciu, care nu aduceau activitate și profit pentru aceste companii. Erau locuri în care clienți ai PSD își găseau suplimentate veniturile”.