Confidenţialitate

British Airways suspendă toate zborurile directe între Marea Britanie și China. Sute de cetățeni japonezi și americani, evacuați din Wuhan

Compania aeriană British Airways a anunțat că a suspendat toate zborurile directe dintre Marea Britanie și China după ce autoritățile de la Londra au recomandat evitarea călătoriilor în China în contextul epidemiei cu noul coronavirus, informează Reuters.

Potrivit site-ului companiei, începând de astăzi nu mai sunt disponibile zboruri către sau dinspre China în lunile ianuarie și februarie.

„Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile cauzate, dar siguranța pasagerilor și echipajelor noastre este prioritară”, a informat British Airways prin intermediul unui comunicat.

Astăzi sute de cetățeni japonezi și americani au fost evacuați din orașul Wuhan, locul în care a fost depistat noul tip de coronavirus, relatează The Guardian.

Un avion care transportat 206 japonezi din Wuhan a ajuns în această dimineață în Tokyo. Oficialii au informat că patru pasageri au fost transportați la spital pentru că tușeau și aveau febră.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga, a declarat că până acum nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus.

Oficialii din Statele Unite au anunțat de asemenea că un avion cu 200 de americani, inclusiv angajați în cadrul consulatului american, a plecat în această dimineață din Wuhan.

“Aceștia vor fi analizați și monitorizați cu atenția pentru a le proteja starea de sănătate, cât și pentru siguranța și sănătatea celorlalți americani”, a informat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus.

Și Turcia își va evacua cei 32 de cetățeni și familiile lor din Wuhan în următoarele zile, a informat miercuri ambasadorul turc în China.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

X