CHINA: Peste 130 de decese provocate de noul coronavirus

Autoritățile sanitare chineze au anunțat, miercuri dimineață, că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus.

Alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 5.974, potrivit Reuters.

Noul coronavirus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe la Beijing și Shanghai.

În unele regiuni, transporturile publice au fost suspendate în plină sărbătoare a Noului An Chinezesc.

Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada au raportat îmbolnăviri.

Noul coronavirus este foarte contagios inclusiv în perioada de incubație, adică înainte de apariția simptomelor, situație care îngreunează eforturile de a ține sub control răspândirii bolii.

O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut prețul la măști sanitare în contextul în care statul asiatic se confruntă cu epidemie majoră cu un nou coronavirus, au anunțat autoritățile municipale.

Comisia Europeană a activat, marți, Mecanismul de Protecție Civilă după ce a primit o solicitare de asistență din partea Franței privind repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS