Confidenţialitate

Botoșaniul, în scenariu roșu după ce rata de infectare cu Covid a depășit 3 la mie | AUDIO

Municipiul Botoșani a intrat în scenariul roșu după ce rata de infectare cu Covid a depășit 3 la mia de locuitori. Totuși, autoritățile nu au luat încă nici o măsură în privința închiderii școlilor, restaurantelor, cafenelelor și sălilor de spectacole.

Potrivit ultimelor date furnizate de autorități, rata de infectare cu noul coronavirus în municipiul Botoșani a ajuns la 3,04 cazuri la mia de locuitori. Incidența a crescut ca urmare a focarului existent la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

Din acest motiv, autoritățile din Botoșani vor să ceară ca acest focar să nu fie luat la calculul incidenței și astfel să nu se aplice restricțiile aferente scenariului roșu.

Prefectul Dan Nechifor a anunţat că există un termen de 48 de ore pentru confirmarea nivelului de infectare. Până acum nu s-a luat nici o decizie de restricționare a activităților din domeniul HORECA, dar nici în ceea ce privește școlile.

De altfel, directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că școlile nu vor fi închise, o astfel de măsură urmând să fie luată doar dacă incidența depășește 6 cazuri la mia de locuitori. Decizii în ceea ce privește aplicarea unor restricții vor fi luate abia sâmbătă, în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alex Neagu