Confidenţialitate

BOR condamnă războiul din Ucraina. „Este un război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent” | AUDIO

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române condamnă războiul din Ucraina. Într-un comunicat oficial, se arată că e vorba de „un război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent”. Patriarhul face, totodată, apel la ajutorarea refugiaților, dar și la întărirea rugăciunilor.

În mesajul său, Patriarhul Daniel, amintește că încă de la început, Patriarhia Română a fost îngrijorată de începerea războiului din Ucraina.

Patriarhia Română mulţumeşte tuturor eparhiilor care s-au implicat în ajutorarea refugiaților din țara vecină, dar cere continuarea actelor de solidaritate.

În contextul actual, marcat de violenţă şi multă suferință în Ucraina, este necesară în continuare – conform comunicatului – ajutorarea refugiaților ucraineni care tranzitează România sau rămân aici pentru o vreme.

De asemenea, Patriarhia Română a făcut apel la înmulțirea rugăciunilor pentru încetarea războiului și pentru pace, mai ales acum, în timpul Postului Sfintelor Paşti.

În mesaj se mai arată că violenţa militară din război nu trebuie imitată prin violenţă verbală, prin atac la persoană sau denigrare.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Ce ar face românii în cazul unui atac armat asupra țării? | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.