Confidenţialitate

Miniștrii de externe din Rusia și Ucraina se vor întâlni joi, în Turcia, pentru negocieri de pace

Ministrul de externe din Rusia, Serghei Lavrov, și cel al Ucrainei, Dmytro Kuleba, vor avea o întâlnire, joi, în Antalia, Turcia, potrivit BBC.

Întâlnirea are loc pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, iar discuțiile vor fi mediate de Turcia, anunță ministrul de Externe de la Ankara.

Toate cele trei părți se vor reuni în cadrul Forumului pentru Diplomație  ce va avea lor în Antalya.

În același timp, ministrul de Externe al Chinei a declarat că țara sa va avea un rol constructiv în reglementarea conflictului.

„Vom găzdui această întâlnire în format tripartit în Antalia, joi, 10 martie”, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe din Turcia, adăugând că speră ca această întâlnire să fie „un punct de cotitură” ce va duce la stabilitate și pace.

Ankara „va continua să facă eforturi pentru o pace pe termen lung”, a mai spus diplomatul turc.

Până atunci, luni, reprezentanți ai Rusiei și Ucrainei se întâlnesc pentru a treia oară în Belarus, în încercare de a ajunge la o încetare a invaziei Kremlinului în țara vecină.

Foto: Colaj Wikipedia / Inquam Photos, George Călin

Citește și: Avertismentul producătorilor de îngrășăminte: Războiul din Ucraina va duce la o criză alimentară, ce ar afecta și România | AUDIO

Citește și: Kremlinul permite coridoare umanitare pentru ucraineni doar către Belarus sau Rusia. Armata rusă s-ar pregăti să atace Kievul