Confidenţialitate

Guvernul rus a aprobat o listă cu ţări şi teritorii neprietenoase, printre care se află și România | AUDIO

Potrivit Kremlinului, statele și teritoriile de pe listă au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor ei. Lista cuprinde zeci de țări, printre care și statele membre ale Uniunii Europene, deci și România. 

De acum, toate acordurile comerciale cu diverse companii şi persoane din aşa-numitele „ţări neprietenoase” ar trebui aprobate de o comisie guvernamentală.

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Ucraina, Elveţia, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Singapore şi Taiwan, dar și altele .

Ţările şi teritoriile menţionate au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după atacarea Ucrainei.

Lista a fost aprobată ca parte a decretului preşedintelui Vladimir Putin cu privire la procedura temporară de îndeplinire a obligaţiilor faţă de anumiţi creditori străini.

Conform acestui decret, cetăţenii şi companiile ruse, statul rus, regiunile şi municipalităţile sale care au obligaţii valutare faţă de creditori străini din lista ţărilor neprietenoase le vor putea achita în ruble.

Asta în condițiile în care rubla s-a depreciate puternic în ultimele zile. Un dolar american era cotat luni la peste 130 ruble.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Proiect de lege pentru gestionarea situațiilor de criză: Bărbații între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de război | AUDIO