Confidenţialitate

Bologa: În perioada stării de urgenţă, nu s-a putut lucra la dosarul Tel Drum

Procurorul-şef al Direcției Anticorupție a anunţat, joi, că la dosarul Tel Drum, în care este cercetat fostul lider social-democrat Liviu Dragnea, nu s-a putut lucra pe perioada stării de urgenţă.

“Urmărirea penală a fost suspendată prin decretele preşedintelui privind instalarea stării de urgenţă. Nu mai dăm un termen limită (pentru finalizarea dosarului – n.r.). Am stat de vorbă cu doamna procuror, lucrează la această cauză (…) Ne-am gândit la toate posibilităţile pentru urgentarea acestui dosar. La DNA sunt foarte multe dosare vechi, de ordinul sutelor. În toate aceste dosare, noi ne preocupăm şi facem tot posibilul pentru a urgenta finalizarea urmăririi penale”, a spus Crin Bologa, în cadrul unei conferinţe de presă online.

La 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Direcția Anticorupție preciza, la momentul respectiv, că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise în septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.