Confidenţialitate

BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin adaptat variantei Omicron

Luni, 29 noiembrie 2021, BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un nou vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, descoperită în Africa de Sud. Producătorii au transmis că nu este clar dacă va fi nevoie ca stocul actual să fie refăcut.

În urma celor mai noi schimbări la nivel global în ceea ce privește pandemia de coronavirus, respectiv apariția unei noi variante a virusului SARS-CoV-2, versiunea Omicron, producătorul BioNTech anunță luni, 29 noiembrie 2021, că a început să lucreze alături de Pfizer la un ser adaptat acesteia, relatează Reuters. Compania a mai spus că dezvoltarea unui ser adaptat face parte din procedura standard care privește apariția noilor variante.

Unde a fost descoperită varianta Omicron până în prezent, 29 noiembrie 2021

Primul caz a fost descoperit vineri, 26 noiembrie 2021, în Belgia. Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu Omicron în Germania, la Munchen. Apoi, au urmat confirmări pentru Olanda, Marea Britanie, Italia, Cehia și Danemarca. Iar luni, 29 noiembrie, au fost identificate și primele cazuri în Portugalia, Scoția și Austria.

Mesajul OMS în contextul apariției noii variante de SARS-CoV-2, Omicron

OMS a transmis că varianta s-ar putea răspândi în toată lumea și recomandă vaccinarea anti-COVID cât mai rapid pentru atenuarea eventualelor consecințe grave.

Ce trebuie să știm despre Omicron

Specialiștii italieni au dezvăluit o “imagine” microscopică, din care reiese că Omicron are mult mai multe mutaţii decât Delta, varianta virusului SARS-CoV-2 care este dominantă în prezent pe glob și care a fost descoperită inițial în India.

Medicii africani spun că persoanele infectate cu Omicron nu au dezvoltat forme grave ale bolii Covid dacă aveau schema completă de vaccinare. Cei mai mulţi pacienţi tineri s-au plâns de dureri de mușchi şi de oboseală.

Sunt analizate efectele pe care noua variantă ar putea să le aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabet.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Reprezentanții G7, întrunire de urgență pe fondul răspândirii variantei Omicron. Japonia anunță că închide granițele pentru toți turiștii