Confidenţialitate

Omicron, noua variantă de coronavirus, studiată de cercetători din toată lumea pentru a se vedea cât este de contagioasă | AUDIO

Botezată de Organizația Mondială a Sănătății Omicron, noua variantă de coronavirus stârnește îngrijorări pe tot globul.

Oamenii de știință cercetează cât de contagioasă este și dacă rezistă la actualele vaccinuri. Primele răspunsuri le-am putea avea peste câteva săptămâni.

Specialiștii italieni au dezvăluit o “imagine” microscopică, din care reiese că Omicron are mult mai multe mutaţii decât Delta, varianta virusului SARS-CoV-2 care este dominantă în prezent pe glob și care a fost descoperită inițial în India.

Testele PCR sunt în continuare eficiente în detectarea noii variante a coronavirusului, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii într-un comunicat. Acum se verifică eficiența testelor antigen rapide.

Medicii africani spun că persoanele infectate cu Omicron nu au dezvoltat forme grave ale bolii Covid dacă aveau schema completă de vaccinare. Cei mai mulţi pacienţi tineri s-au plâns de dureri de mușchi şi de oboseală.

Sunt analizate efectele pe care noua variantă ar putea să le aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabet.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: Avertisment: Noua tulpină Omicron va ajunge, până la urmă, peste tot