Confidenţialitate

Reprezentanții G7, întrunire de urgență pe fondul răspândirii variantei Omicron. Japonia anunță că închide granițele pentru toți turiștii

Liderii G7 vor organiza, luni, o întrunire de urgență, pe fondul răspândirii noii variantede coronavirus, Omicron, transmite The Guardian, în timp ce oameni de știință din toată lumea încearcă acum să vadă cât de transmisibilă este această tulpină de SARS-CoV-2.

Întrunirea are loc la sugestia Marii Britanii, țară care se află printre cele în care varianta nouă de coronavirus a fost deja detectată.

Tot luni, prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a anunțat că va închide granițele pentru toți străinii, din cauza variantei Omicron, măsură ce va intra în vigoare de marți.

Kishida a adăugat că în Japonia, unde mai mult de 76% din populație este vaccinată, se va trece la administrarea booster-ului (doza 3) de luna viitoare, începând cu persoanele vârstnice și angajații din sănătate.

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima oară în Africa de Sud și, până acum, a fost confirmată în mai multe state din Europa, Africa și Asia.

Citește și: În câteva săptămâni vom vedea cât de problematică este Omicron, noua variantă de SARS-CoV-2, spune vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie