Confidenţialitate

BBC: ”Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”

BBC a publicat un amplu material dedicat inaugurării autostrăzii de 1 metru, ca formă de protest inițiată de suceveanul Ștefan Mandachi față de lipsa infrastructurii din România. ”Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune” este titlul reportajului BBC.

BBC remarcă în reportaj că România are cea mai redusă reţea de autostrăzi din Uniunea Europeană,cu doar 806 km, în ciuda faptului că întinderea ţării este aproape egală cu aceea a Marii Britanii și subliniază că protestul #șîeu a avut loc într-o regiune a României, Moldova, unde nu există nici măcar un kilometru de autostradă.

Nemulţumit de starea infrastructurii, un tânăr afacerist sucevean a îndemnat la încetarea activităţii, timp de 15 minute, începând cu ora 15.00, pe 15 martie. Apelul său la grevă s-a viralizat rapid, în ultimele zile, în mediul online prin hashtag-ul #ȘîEu.

Sindicalişti, patroni de firme din diverse domenii şi chiar primari şi-au anunţat solidaritatea, într-o încercare de a presa Guvernul să investească în autostrăzi. În timp ce în unele orașe au putut fi văzute și autorități centrale sau forțe de ordine luând parte la protest, sub o formă sau alta, în Sibiu, mai mulți șoferi care au oprit în trafic la ora 15 s-au ales cu amenzi.