Confidenţialitate

Baschetbalistul lui CSU Sibiu, Wilhelm Brosser, amendat pentru că a luat parte la protestul pentru autostrăzi #șîeu – VIDEO

Baschetbalistul lui CSU Sibiu, Wilhelm Brosser, a fost amendat, vineri, pentru că a luat parte la protestul de 15 minute pentru autostrăzi. El a fost escortat la biroul rutier de o mașină de poliție, pe drumul către secție înregistrând un clip video în care spune că a luat parte în mod pașnic la protest, asemeni altor participanți #șîeu.

Corespondentul Europa FM Lidia Bădilă transmite că Wilhelm Brosser a fost amendat cu 435 de lei si doua puncte de penalizare.

Motivul ar fi acela că, în timpul protestului, a staționat la mai puțin de 25 de metri de o trecere de pietoni. Asta au facut însă alte câteva sute de șoferi care s-au alăturat protestului “România vrea autostrăzi” iar acum sportivul nu înțelege de ce doar el a fost sancționat.

Tot la secția de Poliție au mai ajuns alți doi conducători auto care, potivit polițiștilor, depășisera timpul alocat protestului cu 5, respectiv 10 minute. Șoferii spun că motivul întârzierii a fost acela că, în cele 15 minute de protest s-au creat blocaje rutiere în mai multe intersecții din centrul orasului dar și pe artere secundare. Deși protestul a durat exact 15 minute, a fost nevoie de alte 15 până când traficul în oraș a reintrat în normal.

Participanții la protest au fost revoltați și de faptul că polițistii au filmat numerele tuturor mașinilor care participau la protestul #șîeu în Piața Unirii.