Confidenţialitate

Bacău: Doi foști șefi din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Siret, trimiși în judecată pentru angajări ilegale

Procurorii anticorupţie din Bacău au trimis în judecată doi foști șefi din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Siret, mai exact de la Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani dar și un fost consilier județean de la Neamț.

Toți sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu angajări ilegale.

Procurorii de la DNA Bacău susțin că, anul trecut, directorul Administrației Bazinale Apă Siret, Răzvan Găină, ar fi dispus şi semnat mai multe documente prin care doi inculpaţi Marius Rîznic şi Marius Nechita ar fi fost numiţi provizoriu la conducerea Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani, respectiv a Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ.

Aceștia din urmă nu aveau nici vechimea necesară angajării și nici experienţa necesară pentru ocuparea acelor funcţii.

O parte din documentele respective ar fi fost semnate şi de şeful de atunci al Serviciului Resurse Umane, acuzat și el în dosar.

Pagubele produse prin angajarea celor doi se ridică la aproape 232.000 de lei.

Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Siret a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, ceea ce l-ar putea ajuta să primească o pedeapsă mai mică, dacă va fi condamnat.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Citește și: Luni, cei mai mulți elevi încep școala, însă Ministerul Educației are teste de salivă doar pentru prima zi | AUDIO