Axl Rose: show-urile pe care le va susţine alături de AC/DC vor fi ”respectuoase” faţă de Brian Johnson

Axl Rose, solistul trupei americane Guns N’ Roses, spune că show-urile pe care le va susţine în lunile următoare alături de AC/DC vor fi ”respectuoase” faţă de rockerul Brian Johnson, pe care l-a înlocuit în calitate de solist al formaţiei australiene, pentru concertele din turneul mondial ”Rock or Bust”, informează BBC.

În primul interviu pe care l-a acordat în ultimii cinci ani, solistul trupei Guns N’ Roses a dezvăluit pentru BBC 6 Music că este un admirator înfocat al felului în care cântă rockerul Brian Johnson şi că show-urile sale ”vor face dreptate” cântăreţului britanic.

Axl Rose a fost invitat să cânte alături de AC/DC după ce Brian Johnson a fost sfătuit de medici să renunţe la concerte deoarece riscă să îşi piardă definitiv auzul.

Axl Rose va debuta ca solist-invitat al trupei australiene cu ocazia concertului pe care aceasta îl va susţine la Lisabona, în Portugalia, pe 7 mai.

”Sunt fericit şi entuziasmat într-un sens, dar îmi spun şi că, din celălalt punct de vedere, ar fi nepotrivit să sărbătoresc, să mă bucur de neplăcerile altuia. Nu pentru asta sunt aici. Este o situaţie nefericită”, a declarat Axl Rose.

Unii dintre fanii trupei AC/DC nu au fost deloc mulţumiţi de angajarea lui Axl Rose şi câteva mii dintre ei au cerut ca biletele pe care le-au cumpărat la concertele din Europa ale grupului australian să le fie rambursate.

Brian Johnson, în vârstă de 68 de ani, a fost solistul trupei AC/DC începând din 1980.

În presa internaţională au apărut multe zvonuri potrivit cărora despărţirea de trupă s-a fi produs în condiţii deloc amicale, însă chitaristul Angus Young a dezvăluit că a discutat cu Brian Johnson ”în mod extensiv” înainte ca acesta să decidă că trebuie să părăsească grupul.

”În sufletul lui, voia să termine turneul, dar, din cauza problemei sale cu auzul, a fost obligat să ia acea decizie. E un lucru greu de făcut şi are această problemă de când am început turneul. A fost decizia lui. A fost un şoc pentru noi toţi”, a spus Angus Young.

Angus Young a mai spus că formaţia AC/DC ”a avut parte de multe tragedii”, printre acestea numărându-se şi plecarea din grup a fratelui său, chitaristul Malcolm Young, afectat de demenţă, dar şi decesul solistului original al formaţiei, Bon Scott, în 1980.

”După astfel de lucruri, începi să devii mai atent. Ca membru al trupei, vrei să te retragi într-o formă fizică bună, nu într-un fel tragic”, a adăugat Angus Young.

Axl Rose a confirmat, de asemenea, că a fost ideea lui de a contacta trupa AC/DC şi de a-i propune să o ajute pentru cele 12 concerte rămase de susţinut în turneul ei mondial.

”I-am sunat în ziua în care am aflat vestea despre problema cu auzul pe care o are Brian. I-am telefonat unui tip care acum este managerul lor de producţie… pentru că ştiam că urma să apară o problemă, deoarece aveau bilete puse deja în vânzare, unele concerte erau deja sold-out şi tot felul de lucruri de acest fel. Aşadar, le-am spus că dacă pot să îi ajut, iar ei sunt interesaţi, îi voi ajuta cu plăcere. Şi aşa a început totul. Nu am privit niciodată această problemă ca şi cum «Uitaţi-vă la mine, cânt pentru AC/DC», ci am privit-o mereu sub acest unghi: «ştiţi, fac acest lucru dacă pot şi dacă voi consideraţi că sunt capabil să fac asta»”, a explicat Axl Rose pentru BBC 6 Music.

Axl Rose a mai spus că nu este foarte sigur că va putea să cânte unele dintre piesele din repertoriul trupei australiene.

”Multe dintre piesele de pe albumul «Back in Black» sunt cu adevărat dificile. Nu sunt aici în niciun caz pentru a fi lipsit de respect faţă de Brian. Nu voi contesta absolut nimic din felul lui de a cânta. E un cântăreţ mare şi piesele lui sunt cu adevărat dificil de interpretat. Eu încerc doar să fac lucrurile corect şi fac asta pentru fani”, a adăugat Axl Rose.

Turneul european ”Rock or Bust” reîncepe pe 7 mai, la Lisabona (Portugalia), şi se va încheia, pe 12 iunie, în Aarhus (Danemarca), trecând prin oraşe ca Sevilla (Spania), Viena (Austria), Praga (Cehia) şi Londra (Anglia). Datele pentru concertele din America urmează să fie anunţate.

Axl Rose va continua în vara acestui an şi turneul său alături de Guns N’ Roses, ”Not In This Lifetime Summer Stadium Tour”.