Axl Rose este noul solist al trupei AC/DC

Unul dintre fondatorii grupului rock Guns N’ Roses, Axl Rose, li se va alătura membrilor trupei rock AC/DC în calitate de solist, înlocuindu-l pe Brian Johnson, care a fost nevoit să se retragă din cauza stării precare de sănătate, scrie contactmusic.com.

Luna trecută, membrii trupei AC/DC anunţau că este necesară reprogramarea anumitor date din turneul din SUA, după ce solistul, Brian Johnson, a fost sfătuit de medici „să înceteze orice activitate muzicală, pentru că riscă să îşi piardă complet auzul”.

Rockerii australieni au anunţat că cele 10 concerte anulate din SUA vor fi reprogramate şi susţinute de noul solist, Axl Rose, vocalistul formaţiei americane de hard rock Guns N’ Roses.

„Membrii AC/DC doresc să îi mulţumească lui Brian Johnson pentru contribuţiile sale şi pentru devotamentul său faţă de trupă de-a lungul anilor. Oricât de mult ne-am dori ca acest turneu să se termine în componenţa în care a început, îl sprijinim pe Brian şi îi susţinem decizia de a-şi salva auzul”, au transmis membrii AC/DC.

„Suntem determinaţi să îndepllinim angajamentele pe care ni le-am luat faţă de oamenii care ne-au susţinut de-a lungul vremii, prin acest turneu, şi suntem norocoşi că Axl Rose s-a oferit să ne ajute să îl ducem până la capăt”, au adăugat rockerii australieni.

Potrivit Billboard.com, Axl este un mare fan al trupei şi a avut o întâlnire cu membrii ei acum mai bine de o lună în Miami, Florida şi Atlanta, Georgia, pentru a discuta posibilitatea de a se alătura formaţiei.

Rockerul de la Guns N’ Roses îşi va face debutul în calitate de solist AC/DC luna viitoare, pe 7 mai, în Lisabona, Portugalia, şi se va afla în turneu cu trupa până pe 12 iunie, când etapa europeană a turneului mondial „Rock or Bust” ajunge la final.

Apoi, Axl se va întoarce în trupa sa Guns N’ Roses pentru a duce la bun sfârşit turneul american „Not In This Lifetime”, care se va desfăşura până pe 22 august.