Confidenţialitate

Autoritățile încearcă să paseze responsabilitatea în cazul podului prăbușit în județul Neamț. Multe anchete au fost începute | AUDIO

Autoritățile încearcă să se spele pe mâini în cazul podului prăbușit în județul Neamț. Asupra unui singur lucru cad de acord: podul nu trebuia să fie dat în folosință pentru că nu era finalizat, iar recepția nu fusese făcută. Nu se știe, însă, cine e vinovat pentru că, totuși, se circula pe podul de la Luțca. Mai multe anchete sunt în curs.

Podul peste Siret, din localitatea Luțca, aparține de Consiliul Județean Neamț. Un camion cu nisip și o autoutilitară se aflau pe pod când s-a prăbușit, ca și când ar fi fost făcut din carton.

Ionel Arsene, președintele Consiliului, spune că recepția nu a fost finalizată și că lucrarea era „încă în administrarea constructorului”. Mai era nevoie – spune el – de efectuarea unor probe care să confirme testul de greutate. Iar „constructorul, proiectantul și cei care au dat soluțiile tehnice răspund de starea podului”.

Citește și: Podul de la Luțca s-a prăbușit la peste jumătate de an de la reparații. Ionel Arsene în noiembrie 2021: Podul are garanția unei greutăți de 340 de tone | AUDIO

Însă, în urmă cu mai puțin de un an, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, lăuda firma care face lucrările de reabilitare.

Acum, Ionel Arsene scrie pe Facebook că „În baza concluziilor anchetei, vinovații de acest incident vor suporta consecințele”.

Sursa foto: Facebook / Ionel Arsene

Citește și: Drulă, despre Ionel Arsene după prăbușirea podului de la Luțca: „Socialismul cu epoleți. Camaraderia PSD-PNL sub El Patron Iohannis care asigură liniștea lor”

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează oficial că nu aveau în gestiune podul de peste râul Siret. Dar țin să reamintească faptul că pune întotdeauna pe primul loc siguranţa şi viaţa cetăţenilor.

Și Ministerul Dezvoltării spune că reabilitarea podului nu era terminată, deci podul nu trebuia să fie circulat.

Inspectoratul de Stat în Construcții va face de urgență o anchetă.

Sursa foto: ISU Neamț

Citește și: Neamț: Pod prăbușit pe drumul județean de la Luțca. Traficul rutier este deviat pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.