Confidenţialitate

Podul de la Luțca s-a prăbușit la peste jumătate de an de la reparații. Ionel Arsene în noiembrie 2021: Podul are garanția unei greutăți de 340 de tone | AUDIO

La puțin peste jumătate de an după ce au fost terminate lucrările de reparații, podul de la Luțca, județul Neamț, unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, s-a prăbușit. În noiembrie anul trecut, la inaugurare, președintele consiliului județean, Ionel Arsene, garanta că „zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic”. Presa locală a semnalat în nenumărate rânduri că la pod ar fi probleme.

În lungime de 216 metri, podul rutier peste râul Siret între localitățile Sagna și Luțca din județul Neamț a fost reabilitat cu 6.8 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală faimosul PNDL la 50 de ani de la contruire.

Lucrările au început în 2020 și au fost finalizate anul trecut.

„Am urmărit îndeaproape implementarea proiectului”, scria pe Facebook, în 13 noiembrie 2021, președintele Consiliului Județean Neamț – Ionel Arsene. El menționa că s-a făcut testul de rezistență pe pod și că au garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone, dar că, analizând practic, niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încărcătură.

Sursa foto: Facebook / Ionel Arsene

Președintele Consiliului Județean opina că podul poate fi folosit în condiții de siguranță. Presa locală a semnalat în nenumărate rânduri că la podul de la Luțca ar fi probleme. Iată ce constatau jurnaliștii de la Roman TV în septembrie anul trecut: „Se pare că în partea centrală podul s-ar fi lăsat din cauza greutății, iar în unele zone ar fi apărut crăpături vizibile”.

Două luni mai târziu, președintele Consiliului Județean Neamț garanta locuitorilor că „zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic”.

Sursa foto / colaj: Facebook / Ionel Arsene / ISU Neamț

Citește și: Neamț: Pod prăbușit pe drumul județean de la Luțca. Traficul rutier este deviat pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.