Confidenţialitate

Austria se opune în continuare aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen

Austria se opune în continuare aderării României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen. Un mesaj categoric în acest sens a fost dat de ministrul austriac de Interne, la doar o zi după ce președinta Comisiei Europene a pledat în discursul privind starea Uniunii pentru primirea celor două țări fără nicio amânare.

Cifrele privind migraţia sunt în creştere în Europa şi, în multe ţări, se discută despre controale frontaliere suplimentare, de exemplu la frontiera dintre Germania şi Polonia, spune ministrul de Interne austriac Gerhard Karner.

Oficialul de la Viena susține că la acest moment nu trebuie să vorbim despre o extindere a Spațiului de liberă circulație Schengen. ”Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine”, subliniază oficialul din guvernul austriac.

Ieri, în discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut indirect Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen “fără nicio întârziere”.

Foto: Shutterstock

Citește și: Sebastian Burduja la Europa FM: “România va cere Comisiei Europene ca exploatările de lignit să continue și după 2026” I AUDIO