Confidenţialitate

Art Safari și Muzeul Antipa fac schimb de exponate la finalul acestei săptămâni | FOTO

Art Safari și Muzeul Antipa fac schimb de exponate la finalul acestei săptămâni. Printre operele de artă semnate de Picasso, Dali și Marcel Iancu, își vor găsi loc o girafă, un leu sau o vulpe polară. Un leu, un ghepard, o girafă, o vulpe polară, dar și un bou moscat vor fi expuse la Art Safari, în Centrul Vechi al Bucureștiului.

Pe de altă parte, picturi semnate de artista Irina Dragomir și Theodor Aman se vor muta câteva zile pe pereții Muzeului Grigore Antipa, din Piața Victoriei.

„Am decis să ducem lucrări semnate de Theodor Aman și să le punem lângă niște dinozauri și lângă niște fosile. Theodor Aman, prin retrospectiva pe care o organizează doamna Elena Olariu, dovedește că este un artist contemporan și acum 150 mai târziu”, a spus Ioana Ciocan.

Ioana Ciocan, despre motivul pentru care au fost plasate exponate la Muzeul Antipa

Tot Ioana Ciocan a explicat și cum a apărut ideea de a duce exponate de la Antipa în Palatul Dacia din Centrul Vechi.

„Am pornit de la o lucrare semnată de Irina Dragomir, lucrare care acum nu este la art safari pentru că este în Antipa. Irina Dragomir, într-un autoportret, strângea la piept un crocodil. În mod ciudat că strângea la piept un crocodil, pentru că un crocodil se presupune că urmează să te mănânce, când de fapt este o îmbrățișare pentru animalele pe care le avem pe planetă”, a spus Ioana Ciocan.

Expozițiile temporare pot fi vizitate între 7 și 10 iulie.

Sursa colaj foto: Europa FM

Citește și: Ioana Ciocan, la Europa FM despre programul educațional Art Safari Kids: Pe copii trebuie să-i îndrăgostim de artă | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.