Confidenţialitate

Art Safari 2022: Lucrările pictorilor Pablo Picasso și Salvador Dali, printre atracții. Evenimentul va dura 3 luni | AUDIO

Expozițiile Art Safari 2022 pot fi vizitate pentru trei luni, spre deosebire de 10 zile cât durau în alți ani. Publicul larg poate trece pragul galeriei începând de vineri, de la ora 12:00. Picturi semnate de Salvador Dali, Pablo Picasso și Theodor Aman se numără printre operele de artă expuse la Palatul Dacia, din centrul Bucureștiului.

Pe muzica compozitorului spaniol Manuel de Falla pot fi admirate lucrările pictorilor Pablo Picasso și Salvador Dali, doi dintre cei mai importanți artiști din istorie. Tablourile, 75 la număr, sunt aduse pentru prima dată în țara noastră. Ioana Ciocan, general manger Art Safari:

„Lucrările de artă grafică puse pentru prima dată împreună în acest context războinico-artistic dintre Picasso și Dali.”

La Art Safari vor fi expuse și o serie de tablouri semnate de Theodor Aman, primul artist român modern. Printre acestea se numără și două picturi foarte valoroase, care împreună  trec de jumătate de milion de euro:

„<Proclamarea Unirii>, lucrare de peste 310.000 euro, de altfel și cea mai mare dar și cea mai grea lucrare din expoziție și lucrarea <Hora>, în valoare tot de 300.000 euro.”

Au fost adunate și o serie de lucrări ale artistului Marcel Iancu, unul dintre inițiatorii mișcării Dada, care a făcut istorie atât în România cât și în Israel. De asemenea, Barbara Klem, unul dintre cei mai importanți fotografi alb-negru ai Germaniei și-a găsit locul în seria de expoziții.

Tânăra generație de artiști este reprezentată de Irina Dragomir, cu picturi din colecția roșu, galben și albastru.

Art Safari se poate vizita de joi până duminică între 12 și 21. De asemenea, există și tururi de noapte de la 22 pănă la ora 1. Expoziția Art Safari va dura 3 luni, până pe 7 august.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.