Confidenţialitate

Ioana Ciocan, la Europa FM despre programul educațional Art Safari Kids: Pe copii trebuie să-i îndrăgostim de artă | VIDEO

Ioana Ciocan, directoarea Art Safari, a fost invitata lui Cătălin Striblea în Ediția Specială „România în Direct” de la Art Safari, Pavilionul de Artă București. „Începem acest parteneriat pentru ediția cu numărul 9 și sperăm că îl vom continua și cu ediția numărul 10, care va începe imediat – data de 21 septembrie este foarte, foarte aproape”, a spus Ioana Ciocan la Europa FM.

Art Safari este cea mai mare expoziție temporară de arte plastice din România care adună anual lucrări ale celor mai mari autori români, dar și ale artiștilor internaționali mari. În 2022, Art Safari găzduiește lucrările lui Theodor Aman, ale fotografei Barbara Klemm, dar și cele ale arhitectului Marcel Iancu, ale cărui clădiri dau semnătura Bucureștiului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Ciocan: Artiștilor le e greu, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne urmăm vocațiile

Cât despre educația plastică în România și despre artă și artiști, Ioana Ciocan a spus că: „Din păcate există această legendă că automat mori de foame dacă ești artist. Orice fel de artist. Se vorbește mult despre cum artiștilor le este greu. Recunosc, artiștilor le este greu în general și a fost și mai dificil după pandemie să fii artist de toate felurile, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne urmăm vocațiile sau nu ar trebui, din când în când, să-i contrazicem pe părinți”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Ciocan, despre programul educațional Art Safari Kids

„Ne-am dat seama deja din anul 2015 că trebuie să ne orientăm către cei mai mici. Pe ei să-i îndrăgostim de artă și lor să le explicăm pe înțelesul lor. Și în 2015 am pornit Art Safari Kids cu 3 copii la Ciclop, unde Art Safari avea cea de-a doua ediție. Și iată că anul trecut, în Palatul Dacia-România de pe Lipscani, 3500 de copii au participat la cursurile noastre Art Safari Kids. Deci există o dorință din partea copiilor, dar și din partea părinților să-i susțină în alegerile lor artistice”, a spus Ioana Ciocan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește Ediția Specială „România în Direct” Art Safari, Pavilionul de Artă București, moderată de Cătălin Striblea, aici:

Sursa foto: Europa FM / Raul Bambu

Citește și: Art Safari 2022: Lucrările pictorilor Pablo Picasso și Salvador Dali, printre atracții. Evenimentul va dura 3 luni | AUDIO