Confidenţialitate

Orașele din România care au înregistrat, joi, temperaturi de peste 40 de grade Celsius. 6 județe, sub cod roșu de caniculă și vineri | AUDIO

41 de grade Celsius, aceasta a fost temperatura resimțită la ora 16:00 în orașele Arad și Oradea. Șase județe sunt sub avertizare cod roșu de căldură și mâine. A fost cald și în restul țării. 39 de grade Celsius a fost temperatura resimțită în Botoșani.

La ora 16:00, cele mai mari temperaturi resimțite au fost în orașele vestul țării: 41 de grade Celsius la Arad, Oradea și Satu Mare.

6 județe sunt sub cod roșu de căldură și vineri

În județele județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud – meteorologii spun că se vor înregistra temperaturi maxime extreme. În aceste zone au fost transmise și avetizări RO ALERT – oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările.

„Temperaturi și în cursul nopților foarte ridicate, cuprinse între 20 și 24 de grade Celsius. Practic, foarte, foarte clad. Vorbim despre valori extreme pentru că sunt apropiate sau chiar vor depăși cele mai ridicate valori înregistrate vreodată în această perioadă în aceste regiuni”, a spus Robert Manta, de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cod portocaliu de căldură în Banat, Transilvania și Moldova

Foarte cald și în restul țării. În Banat, Transilvania și Moldova este cod portocaliu, iar în rest a fost emisă avertizare de cod galben de temperaturi ridicate.

La ora 16:00, temperatura resimțită în Botoșani era de 39 de grade Celsius, la fel și în Slatina, Giurgiu și București.

„Este un val de căldură care a cuprins toată țara. Vorbim, de fapt, despre un val de căldură care a cuprins toată zona zona Peninsulei Balcanice”, a adăugat Robert Manta.

Meteorologii spun că astfel de temperaturi se vor înregistra și mâine. În același timp – astăzi – până la ora 21:00 – în cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Dobrogei, estul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANM: Valul de caniculă persistă. Județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, sub cod roșu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.