Confidenţialitate

Anchetă la Cabana Capra pentru înșelăciune. Polițiștii vor stabili dacă turiștii au fost avertizați în privința riscului de avalanșă | AUDIO

O nouă achetă a fost deschisă după cele două avalanșe de proporții care au lovit Cabana Capra de pe Transfăgărășan. Este cercetat modul în care au fost cazați turiștii. Anchetatorii vor să afle dacă oamenii au fost anunțați de administratorii cabanei despre avertizările de avalanșă din zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ancheta in rem – care vizează fapte de înșelăciune – a fost deschisă în contextul în care administratorii Cabanei Capra au cazat turiști, au deszăpezit drumul până acolo și le-au pus la dispoziție parcarea, deși în vigoare intrase un cod portocaliu de vreme rea, iar o parte din drumul până la unitatea de cazare era închis.

Poliția urmează să stabliească dacă turiștii au fost anunțați sau nu cu privire la avertizările meteo și la cele ale Salvamontului cu privire la riscul de avanlanșă, au explicat surse din anchetă pentru Europa FM.

58 de persoane au fost evacuate duminică de la Cabana Capra, după ce două avalanșe puternice au avariat unitatea de cazare și mașinile parcate în preajma acesteia.

Polițiștii îi caută și pe șoferii care au condus până la Cabana Capra pe sectorul de drum închis. Aceștia riscă amenzi, dar și suspendarea permisului.

Faptul că drumul era închis cu aproximativ 3 kilometri de Cabană era semnalizat prin indicator și barieră.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Citește și: Șoferii care au urcat cu mașinile până la Cabana Capra riscă amenzi și suspendarea permisului. Polițiștii îi caută pe turiști | AUDIO