Confidenţialitate

Salvamont și militari ISU din 4 județe evacuează turiștii surprinși de avalanșa de pe Transfăgărășan

Echipele de salvatori au început coborârea celor 60 de persoane blocate la Cabana Capra, de pe Transfăgărăşan, după producerea unei avalanşe, a anunțat Prefectura Argeș.

Salvatori montani din Argeș, Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea au urcat cu utilaje pentru a-i evacua pe turiștii ce se aflau pe munte.

Conform aceleiaşi surse, avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime, aceasta fiind distanţa dintre punctul din care se presupune că a pornit şi locul unde s-a oprit.

“Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte şapte avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, se mai menţionează în informare.

Intervenţia pentru evacuarea turiştilor de la Cabana Capra, aflată lângă un sector închis al DN 7C – Transfăgărăşan, a început în cursul dimineţii.

“În urma solicitării turiştilor de la unitatea de cazare, se deplasează forţele de intervenţie ale pompierilor argeşeni cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi două microbuze”, se preciza într-o informare transmisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Sursa foto: pagina de facebook Avalanșe in Carpati