Confidenţialitate

Risc de avalanșă în Munții Făgăraș. Folosiți doar sectoarele amenajate și nu vă abateți de la ele, transmit salvamontiștii | AUDIO

Risc ridicat de avalanșă în munții Făgăraș, Parâng, Șureanu și Bucegi. Salvamontiștii avertizează că zăpada este instabilă la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă sau să aleagă doar pârtiile amenajate.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont:

„Avem o vreme instabilă la munte, avem ninsori foarte multe, avem transport de zăpadă, avem viscol și mai mult de atât avem o avertizare de pericol de avalanșă. Ca zone, mai apreci avem întreg Masivul Făgăraș, Masivul parâng, Masivul Șureanu, acestea la peste 1.800 de metri au gradul 4, iar în Bucegi avem gradul 3 atât sub 1.800 de metri cât și peste 1.800 de metri. Este normal acest lucru, sunt foarte multe straturi de zăpadă căzute în ultimele 2 săptămâni, acestea n-au avut timp suficient să facă o coeziune între ele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salvamontiștii vin cu precizări și pentru cei care practică sporturi de iarnă: schi sau snowboard.

Aceștia sunt sfătuiți să nu se aventureze  în afara pârtiilor amenajate. Sabin Cornoiu:

„Pârtiile sunt sigure, nu sunt probleme, dar trebuie să rămână în sectorul amenajat pe pârtiile bătute, să nu încerce să iasă în afara acestora, să nu facă scurtături pe scocuri sau pe vâlcele pentru că acolo zăpada poate fi instabilăși pot apărea curgeri de pe versanți sau se pot forma chiar avalanșe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Meteorologii anunță ger și cod galben de ninsori și viscol la munte, pentru acest weekend | AUDIO